28 Eylül 2015 Pazartesi

ERİŞTELİ MANTAR ÇORBASI


D vitamini açısından zengin mantarı 1 yaşından sonra verebilirsiniz. Farklı tatları denemek ve alıştırmak lazım ki ileride şımarıklık yapıp onu yemem bunu yemem demesinler. (diye umut ediyorum:)) Ananemin ellerinden öperim, güzel tarifi için teşekkür ederim.



El blenderı almıştım, çok memnunum çok pratik bir şey. Bu çorbada da kullandım. Tavsiye ederim. 

Malzemeler: 1 bardak ev eriştesi, 1 bardak mantar, 3 kaşık un, 2 kaşık tereyağ, çok az salça

Yapılışı: Mantarların güzelce dışını sıyırıp el blendarında ufalatıyoruz. Tavada az yağda suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Erişteyi de aynı şekilde el blendarından geçiriyoruz. Tavuk veya et suyu veya normal su da olur, tencereye koyup kaynatıyoruz. İçine erişteleri koyuyoruz. Unu tavada tereyağıyla ve çok az salça ile kavurup yavaş yavaş çorbamıza karıştırarak ekliyoruz. Erişteler pişmeye yakın mantarlarımızı da çorbaya ilave ediyoruz.  5 dk. daha birlikte kaynatıp kapatıyoruz. Afiyetle içiriyoruz, içiyoruz.

Not: Yeni denediğiniz tatlarda 3 gün bekleme kuralını uygulamayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder