14 Şubat 2015 Cumartesi

HURMALI SÜTLAÇ (ŞEKERSİZ)

HURMALI SÜTLAÇ



Malzemeler:
-1 lt su + 1 çay bardağı su
-1 lt süt + 1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı pirinç
-2 yemek kaşığı pirinç unu
-7-8 adet hurma
-Tarçın




Yapılışı:
1 lt suda yıkanmış pirinçleri yumuşayıp suyunu çekene kadar pişiriyorum. Üzerine 1 lt sütü ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam ediyorum.

Şeker yerine homojen bir karışım hazırlamak için hurmaları ılık suda yıkayıp kabuklarını temizleyip, çekirdeklerini çıkarıyorum.. Bir tencereye 1 çay bardağı süt+hurmaları ekliyorum. Hurmalar iyice yumuşayınca ocaktan alıp blenderdan geçiriyorum, büyük tencereye aktarıyorum. 

En son pirinç ununu 1 çay bardağı soğuk su ile eziyorum, tenceredeki sütten birkaç kaşık ekleyip ılıklaştırıyorum ve yavaşça karıştırarak tencereye ekliyorum. Muhallebi kıvamına gelince, koyulaşınca ocağın altını kapatıyorum. Kaselere döküp üzerlerine çok az tarçın ekliyorum. Buzdolabında bekletiyorum. Bebeklerime ılıkken servis ediyorum. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder