Sebze ve eti birlikte yedirebileceğimiz
yumuşak köfteyi sevdiren bir tarif, tavsiye ederim.
Malzemeler:
-200 gr kıyma (dana+kuzu)
-1 havuç
-yarım kabak
-1 küçük soğan
-2-3 dal maydonoz
-1 adet yumurta
-1 adet yumurta
-Kuru ekmek içi
Yapılışı:
Soğan ve diğer sebzeleri ince rendeden geçiriyorum. Doğranmış maydonoz, kıyma ve kuru ekmek içini ekleyip yoğuruyorum. Şekil verip tost makinesinde hafif kızarana kadar pişiriyorum. Sebzeler köftenin içinde kaynıyor ama lezzetlerini katıyor. Ailece severek yiyoruz:)
Püf noktası: Kuru ekmeğin elinizin altında olması için bayatlayan ekmeklerinizi fırında kıtır kıtır olana kadar ısıtıp, rondodan geçirip buzdolabı poşetlerine koyup buzluğunuzda saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman çorbalarına ekleyebilir, köfte yapımında kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder