3 Mart 2015 Salı

MISIR UNLU POFİDİK POHAÇA

Bilge Teyzeme tarifi için çok teşekkür ederim. Kızım okey verdi, 'budur' :)




Malzemeler: 
-2 su bardağı mısır unu, 
-1 su bardağı tam buğday unu
-1 su bardağı yoğurt
-1 yumurta
-1 su bardağı beyaz peynir
-1 tutam dereotu
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 çay kaşığı karbonat, 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:Malzemeleri karıştırma kabında yoğurup kulak memesinden daha yumuşak bir kıvamda hamur elde ediyoruz.  Bu hamuru ister pohaça şeklinde yapın ister derin tepsiye yayın pişirin. Normal pohaçadan çok lezzetli oluyor. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30 dakikada pişiyor. Yoğurdun içine doğrayarak da servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder