4 Mart 2015 Çarşamba

PORTAKALLI MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

ŞEKERSİZ MEYVELİ TATLIMIZ


Malzemeler:
-250 gr kadayıf
-2 su bardağı süt
-1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta
-1 yemek kaşığı pekmez
-1 adet portakal

Yapılışı:
Kadayıfı yarım saat kadar buzlukta bekletiyorum. Çıkarıp elimle kırıp parçalıyorum. Rahat kavurabileceğim yayvan ve derin tencereye tereyağını koyuyorum, ısınınca kadayıfı ekleyip kavuruyorum rengi pembeleşene kadar. Birbirine yapışsa da soğuyunca ayrılıyor merak etmeyin.

Süt, un, nişastayı karıştırıp ocakta pişiriyorum. Göz göz olunca altını kapatıyorum. Pekmezi ekleyip karıştırıyorum. 

Portakalı küçük küçük doğruyorum. Kabuğunu rendeliyorum. Rende kabuğu muhallebiye ekleyip karıştırıyorum.

Bir borcama kadayıfın yarısını yayıyorum. Üzerine muhallebiyi, üzerine portakal parçalarını, üzerine kalan kadayıfı döküp hafif bastırıyorum. Buzdolabında bekletip servis ediyorum. Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder