21 Şubat 2015 Cumartesi

TERBİYELİ HAVUÇLU ŞEHRİYELİ KÖY TAVUĞU ÇORBASI

Malzemeler:

-1 büyük havuç
-1 avuç tel şehriye
-1 avuç arpa şehriye
-1 parça tavuk göğüs
-1-2 dal maydanoz, dereotu
-terbiye için: yarım limon, 1 yemek kaşığı un, 1 yumurta

Yapılışı:

Tavuğu güzelce yıkayıp haşlıyorum. Haşlanınca sudan çıkarıp soğumaya bırakıyorum. Suyuna havucu rendeliyorum. Şehriyeleri ve kıyılmış maydanoz, dereotunu ekliyorum. Onlar haşlanırken tavuğu küçük küçük didikliyorum. Pişmeye yakın çorbaya ekliyorum. En son terbiye malzemelerini başka bir kapta karıştırıp, çorba suyundan birkaç kaşık ekleyerek ılıklaştırıp karışımı çorbaya yavaş yavaş ekliyorum. 1 taşım kaynatıyorum. Çorbam hazır. Servis tabaklarına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorum. Afiyet olsun, şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder