16 Şubat 2015 Pazartesi

YOĞURTLU YARMA ÇORBASI

DOYURUCU VE ÇOK LEZZETLİ YARMA ÇORBASI

Malzemeler:
-1 su bardağı yarma
-Yarım çay bardağı haşlanmış nohut
-3 su bardağı yoğurt
-Tereyağ 
-Nane
Yapılışı:
Yarmayı 3 su bardağı su ile haşlayıp, haşlanmış hazır nohutlarımı da ekliyorum. Yoğurdu sulandırıp koyu ayran kıvamına getirip yavaş yavaş ekleyip karıştırıyorum. 1 taşım kaynatıyorum. Üzerine naneli tereyağ sosunu ekleyebilirsiniz.   Deniz Demirkol'a tarif için teşekkürler. Yarma diye yenen birşey olduğunu öğrendim:) 
Dipnot: "Yarma: Dış kabuğu giderilmiş, biraz da ezilmiş buğday"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder