12 Şubat 2015 Perşembe

EV YAPIMI YOĞURT

EV YAPIMI DOĞAL YOĞURT

Malzemeler :
Süt, yoğurt mayası

Yapılışı:
Hazır günlük sütlerden yapacaksanız kaynatmanıza gerek yok. Çiğ süt alıyorsanız önce kaynatmak gerekir. Kaynamış sütümüz elimizi 10 sn. dayanabilecek kadar bekletebileceğimiz sıcaklığa geldiğinde ısısı hazırdır. Maya için ilk olarak annemden aldığım ev yapımı yoğurdu kullandım. Daha sonra kendi yaptığım yoğurttan mayalık ayırdım. 1 kapta 1,5 yemek kaşığı mayalık yoğurdu içine sütten 1-2 kaşık ekleyerek homojen olana kadar karıştırıyorum. Tenceremi üzerini saracağım havlu, sofrabezi vs. nin üzerine yerleştirip mayayı yavaşça ekleyip 1 kere karıştırıp kapağını kapatıp sarıyorum. 4 saatte mayalanmış oluyor. Kapağını açıp 1 saate yakın dışarıda soğutuyorum. Sonra da buzdolabına koyup 10 saat kadar bekletiyorum. Genelde gece yapıp koyuyorum, sabaha hazır oluyor. Bebeklerime günlük yapamasam da 2 günlük süt yapıyorum. Eskileri eşimle ben tazeleri bebeklerim yiyor:) Yapa yapa kıvamını da gğzel ayarlıyor insan. Marketten yoğurt alma dönemi bitti çocuklarımın sayesinde... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder