EV YAPIMI TEREYAĞ


Süt veya yoğurt kaymağı
Yapılışı:
Sütten topladığım kaymakları 1 hafta boyunca biriktirip kavanozda buzdolabında saklıyorum. Tereyağ yapmak için yeterince birikince çıkarıp oda sıcaklığına getiriyorum. İçine ılık bir bardak su ekleyip 1. resimdeki gibi topak topak olana kadar blenderla çırpıyorum. Sonra buzlukta beklettiğim 1 bardak çok soğuk suyu ekliyorum, çırpmaya devam ediyorum. Soğuk su daha iyi ayrıştırıyor yağı. Daha sonra bir kaseye suyunu süzerek alıyorum. Biraz buzlukta beklettikten sonra çıkarıp yağı birkaç su yıkıyorum. Temiz su çıkmaya başlayınca işlem tamamdır. Yağı toparlayıp kabına koyabilirsiniz. Afiyet olsun, yarasın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder